Saltar al contenido
Blog

Dia internacional de l’Educació: reptes i solucions

23-01-2024
Fundación Exit

En el marc del Dia Internacional de l’Educació, des de Fundació Èxit ens posicionem un any més com a actors clau en la lluita contra l’abandó escolar prematur a Espanya. Aquesta problemàtica persistent, amb una taxa del 13,9%, continua sent un desafiament per al país, encara que s’ha aconseguit una disminució significativa de gairebé 11 punts percentuals des de 2012. 

Desafiaments Actuals: Abandonament escolar prematur

Aquest 24 de gener, dia internacional de l’educació, l’atenció se centra en els desafiaments de l’abandonament escolar prematur, afectant 1 de cada 7 joves a Espanya. Les comunitats autònomes de Múrcia, illes Balears i Catalunya presenten les taxes més altes, mentre que País Basc destaca amb un 5,6%, per sota de l’objectiu proposat per l’Agenda 2030. Es tracta d’una problemàtica estructura que requereix d’accions sòlides i estratègiques per part de tots els agents de l’ecosistema educatiu i laboral.

La Missió de Fundació Èxit i la seva Contribució al ODS 4

Nacho Sequeira, director de Fundació Èxit, destaca el compromís de l’organització en la consecució del ODS 4: “Amb la voluntat de ser un actor rellevant en la reducció de l’abandonament educatiu prematur a Espanya al 9% en 2030, des de Fundació Èxit ens centrem en col·lectius en situació de vulnerabilitat social”.

Sequeira ressalta la importància de projectes orientats a la motivació i l’orientació, elements clau per a maximitzar la formació i facilitar la inserció laboral dels joves. És el cas del nou Programa d’Orientació que s’ha posat en marxa aquest curs i que es basa en les recomanacions de l’OCDE en matèria d’abandonament escolar prematur i ocupabilitat de la joventut.

image_6483441[4]

La nostra contribució al ODS 4 de l’Agenda 2030

El 25 de setembre de 2015, els líders mundials de 193 països van definir 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i van establir metes a aconseguir per a l’any 2030 per part de tota la població mundial: els governs, la societat civil, els ciutadans i també les empreses i el sector privat.

Aquests objectius globals pretenen la igualtat entre persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots i totes. L’educació és clau perquè els joves vulnerables aconsegueixin sortir o esquivar situacions de pobresa i accedeixin a través de la seva formació a oportunitats de treball. Per això, el quart Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS 4) posa el focus a assegurar una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge continuat.

A través dels nostres programes, busquem transformar el sistema educatiu espanyol per a trencar barreres i motivar a joves en situació de vulnerabilitat, centrant-nos en la formació tècnica i especialitzada. La participació dels diferents centres educatiu i empreses col·laboradores impulsa la formació de joves a través del voluntariat corporatiu, acostant la realitat laboral a la joventut i ajudant-la així a projectar el seu futur.

IMG_8993

Col·labora amb Fundació Èxit per a avançar cap a l’Agenda 2030

La missió de Fundació Èxit i la seva contribució al ODS 4 són crucials per a construir un futur educatiu i laboral sostenible a Espanya. Si t’inspira aquesta causa i desitges ser part del canvi, et convidem a contribuir amb nosaltres.

A través de la col·laboració i el compromís, podem construir un futur educatiu sostenible, marcant la diferència en la vida dels joves i contribuint a la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

¿Quieres colaborar con Fundación Exit?

Tú también puedes ser parte de la solución al abandono escolar prematuro en España.

¡Colabora!