Saltar al contenido
Blog

Nova llei de mecenatge, com funciona i com afecta a les donacions de la teva entitat?

23-01-2024
Fundación Exit

La recent modificació de l’anomenada Llei de Mecenatge entra en vigor l’1 de gener 2024 i porta amb si importants ajustos en l’àmbit de les donacions a entitats. Les novetats estan relacionades amb l’estímul al micro mecenatge i l’augment de les deduccions.  

Estímul al micromecenatge i augment de deduccions

Un dels aspectes més destacats és l’estímul al micromecenatge, amb un augment significatiu en els percentatges de deducció. Per a les persones físiques, la base sobre la qual es pot deduir el 80% de la donació de l’IRPF s’eleva de 150 € a 250 €. A més, s’estableix un 40% de deducció per a la resta de la base. En el cas de les persones jurídiques, les deduccions en l’impost de societats passen del 35% al 40%. Per a premiar el mecenatge sostingut, les deduccions poden arribar al 45% si en els dos anys anteriors s’ha donat a la mateixa entitat pel mateix import.

Ampliació del concepte de donació deduïble

La cessió d’ús de mobles i immobles s’inclou ara en el concepte de donació fiscalment deduïble, emmarcant-se en la donació de drets. A més, s’amplia el concepte de conveni de col·laboració, incorporant expressament les aportacions en espècie, incloent-hi la prestació gratuïta de serveis, permetent als col·laboradors difondre aquesta col·laboració

Mecenatge de reconeixement o recompensa

La nova llei introdueix el mecenatge de reconeixement o recompensa, permetent als donants obtenir retorns simbòlics en forma de contraprestació de béns o serveis, sempre que no superin el 15% del valor de la donació, amb un topall màxim de 25.000 €

Ampliació d’exempcions per a entitats sense ànim de lucre

S’estenen les modalitats d’explotacions econòmiques exemptes per a entitats sense ànim de lucre en àrees com a desenvolupament i innovació, prestacions de serveis d’inserció sociolaboral, i ensenyament i formació professional vinculades a estudiants d’altes capacitats.  

Deduccions en l’Impost sobre la Renda de No Residents

S’estableix la possibilitat de deducció de la quota de l’Impost sobre la Renda de No Residents per a contribuents que operin en territori espanyol, ja sigui sense establiment permanent o mitjançant establiment permanent, amb límits específics.

La nova llei de mecenatge busca impulsar i reconèixer les contribucions, incentivant el suport a entitats sense ànim de lucre. Aquestes modificacions no sols ofereixen beneficis fiscals, sinó que també amplien les oportunitats per a col·laborar i promoure el benestar social.

Fotos articulo Mecenazgo
Col·labora amb Fundació EÈxit: Dona 15, paga 3

Dona més per menys i ajuda’ns al fer que la joventut continuï estudiant i s’insereixi al mercat laboral.

Sabies que la solidaritat desgrava? Si ets una persona física i has donat 250€  durant tot un any, en la teva declaració de la Renda et deduiràs 200€. És a dir, en realitat hauràs pagat només 50€!

Posem alguns exemples de col·laboració mensual:

  • Si aportes 15€ al mes durant tot un any, només et costarà 3€/mes.
  • Si dones 30€ al mes durant tot un any, et costarà 9,6€/mes.
  • Aportant 50€ mensuals, només pagaràs 21,8€/mes.
  • I amb 100€/mes seran 51,6€/mes.

Apostant pels joves d’avui, construïm junts el demà!

Fes una donació
Donativo_CAT

¿Quieres colaborar con Fundación Exit?

Tú también puedes ser parte de la solución al abandono escolar prematuro en España.

¡Colabora!