Saltar al contenido
Blog

Tot el que necessites saber per a la teva declaració de la Renda 2024

20-03-2024
Fundación Exit

Són molts els particulars que en 2023 van realitzar alguna donació a Fundació Èxit o a altres organitzacions. Ara que està a punt de començar la campanya de la renda, recorda que qualsevol donació que hagis realitzat durant l’any passat es pot desgravar en la teva declaració. La nova campanya de la declaració de la Renda donarà principi el pròxim 3 d’abril i finalitzarà l’1 de juliol. 
 
La campanya s’estén al llarg de diversos mesos, oferint diverses opcions per a complir amb les teves obligacions fiscals:

  • 3 d’abril de 2024: Inici de la presentació per internet de la declaració de la renda i patrimoni 2023.

  • 29 d’abril de 2024: Obertura del termini per a sol·licitar cita prèvia per a l’atenció telefònica.

  • 7 de maig de 2024: Inici de l’atenció telefònica per a la confecció de la declaració de la renda.

  • 3 de juny de 2024: Inici de l’atenció presencial en les oficines de l’Agència Tributària.

  • 1 de juliol de 2024: Fi del termini per a presentar la declaració de la renda i patrimoni 2023. 
EXIT24_ProyectoOrientacion_ING_52

La nova campanya de la declaració de la Renda començarà el pròxim 3 d’abril i finalitzarà l’1 de juliol.

 Però enguany, la campanya de la renda ve acompanyada d’importants novetats, especialment pel que fa a les deduccions i els beneficis fiscals per als qui decideixin donar suport a causes solidàries, com la Fundació Èxit. 
 
Una dels dubtes que sol repetir-se any rere any són les relatives a les despeses que es poden desgravar. Entre aquestes despeses també s’inclouen les deduccions per donatius i altres aportacions a associacions declarades d’utilitat pública i organitzacions no governamentals com a Fundació Èxit. 
 
La recent modificació de la Llei de Mecenatge, en vigor des de l’1 de gener de 2024, porta amb si ajustos significatius que fomenten el suport a entitats sense ànim de lucre. Destaquen dos aspectes clau: 
 
Estímul al Micromecenatge i Augment de Deduccions: Una de les principals novetats és l’estímul al micromecenatge, que es tradueix en un increment notable en els percentatges de deducció. Per a persones físiques, la base deduïble del 80% de la donació de l’IRPF s’eleva de 150 € a 250 €, amb un 40% de deducció per a la resta de la base. En el cas de persones jurídiques, les deduccions en l’impost de societats augmenten del 35% al 40%. A més, per a premiar el mecenatge continuat, les deduccions poden aconseguir fins al 45% si en els dos anys anteriors s’ha donat a la mateixa entitat pel mateix import.

Calcula la teva deducció
Donativo_CAT
Una oportunitat per a col·laborar

Aquestes modificacions no sols ofereixen beneficis fiscals, sinó que també amplien les oportunitats per a col·laborar i promoure el benestar social. Amb programes dedicats a la reducció de la taxa d’abandonament educatiu prematur i a l’orientació de joves en contextos de vulnerabilitat social, la teva donació pot marcar la diferència en el futur dels qui més el necessiten. 
 
En fer la teva declaració de la renda, recorda que la teva contribució a Fundació Èxit no sols beneficia als joves, sinó que també enforteix la nostra capacitat per a continuar treballant en projectes que canvien vides. Junts, podem construir un futur més just i equitatiu per a tots. 
 
No perdis l’oportunitat de marcar la diferència enguany, Col·labora amb Fundació Èxit! 

Col·labora amb Fundació Èxit

¿Quieres colaborar con Fundación Exit?

Tú también puedes ser parte de la solución al abandono escolar prematuro en España.

¡Colabora!